حتما شما هم افرادی را دیده اید که در برنامه نویسی مهارت خاصی دارند و زبان زد شده اند و هرگاه اسم برنامه نویس میآید همه یاد آن می افتند و در مقابل افرادی که هرچه تلاش کرده اند نتوانسته اند برنامه نویس خوبی شوند و کار را نیمه کاره رها کرده اند. اما چگونه می توان یک برنامه نویس حرفه ای شد؟
در این مقاله قصد داریم نحوه تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
داشتن دانش برنامه نویسی
اینکه الان شما یک برنامه نویس حرفه ای نیستید مهم نیست، همین که تصمیم گرفته اید تا یک برنامه نویس حرفه ای شوید خودش یک گام طلایی است. همان طور که می دانید برنامه نویسی یک علم است و شما باید آن را کسب کنید و بعد از آن با تمرین مهارت خود را در این زمینه بالا ببرید.
راه های زیادی برای کسب دانش برنامه نویسی وجود دارد.
کتاب های برنامه نویسی: با اینکه همیشه یک کتاب دارای ساختار بسیار منسجمی است و نویسندگان در این امر نهایت تلاش را میکنند اما متاسفانه یادگیری برنامه نویسی از روی کتاب بسیار سخت است. اما یک کتاب برنامه نویسی می تواند مرجع بسیار خوبی برای یک برنامه نویس باشد تا هرگاه مشکلی داشت به آن مراجعه کند.
جستجو در اینترنت: شاید خیلی ها این روش را پیشنهاد کنند و یا خیلی از برنامه نویسان کنونی نیز از این طریق توانسته اند برنامه نویس شوند. اما دقت کنید با جستجو در اینترنت با حجم انبوهی از اطلاعات مواجه خواهید شد که بسیاری از آنها ساختار منظمی هم ندارند و ممکن است جز سر درگمی چیزی بدست نیاورید. همین سردرگمی باعث می شود خیلی ها نیمه کاره یادگیری را رها کنند. برنامه نویس شدن از این طریق بیشتر با سعی خطا خواهد بود و دستو پا شکسته، زیرا هر کس می تواند در وبلاگش برنامه نویسی را به سبک خودش آموزش دهد.
سایتهای مرجع برنامه نویسی: نمونه کدها و گفتگوهایی که میان برنامه نویسان در این سایتها وجود دارد بسیار می تواند برایتان مفید باشد. خوش بختانه سایتهای مرجع برنامه نویسی فوق العاده ای وجود دارد. با این حال خواندن متن و انجام کار از روی آموزش متنی می توانند مشکل و خسته کننده باشد.
کلاس های برنامه نویسی: شما می توانید در یک آموزشگاه برنامه نویسی ثبت نام کنید و یا استاد خصوصی بگیرید و با صرف هزینه نه چندان کم، مهارتی کسب کنید که کیفیت این مهارت شما بسیار وابسته به استاد شما و نحوه تدریسش دارد.
فیلم های آموزشی: فیلم های آموزشی برنامه نویسی به شما این قابلیت را می دهد در هر زمان و هرکجا خواستید آنها را دنبال کنید و هزینه خیلی کمتری نسبت به کلاس رفتن دارد. اما باز کیفیت فراگیری دانش بستگی به فرد مقابل و نحوه تدریسش دارد. اما اگر فیلم های معتبر آموزشی و تایید شده در دنیا را که برترین برنامه نویسان دنیا آن ها را تهیه دیده اند را بیابید، علاوه بر کسب دانش از یادگیری نیز لذت خواهید برد. شرکت لیندا یکی از این شرکت ها است که فیلم های آموزشی برنامه نویسی را برای علاقه مندان کسب مهارت برنامه نویسی تهیه می کند. اما همان طور که می دانید فیلم های شرکت لیندا فارسی نیستند و خرید آنها برای ما ایرانی ها کمی گران در می آید.
کدام روش، بهترین است؟ شاید آسان ترین و لذت بخش ترین شیوه یادگیری دیدن فیلم های کوتاه باشد. اما نیازی به دیدن تمام فیلم ها نیست، در ابتدا دنبال اصول پایه و آنچه که در انجام یک پروژه برنامه نویسی به آن نیاز دارید باشید. بله پروژه! برای یادگیری بهتر و آسان تر و لذت بخش تر باید برای خود پروژه تعریف کنید و در طول انجام پروژه، برنامه نویسی را یاد بگیرید. ما در این راه شما را همراهی خواهیم کرد.
تمرین و انجام پروژه
کسب دانش برنامه نویسی و دیدن فیلم های آموزشی، شروع کار است و شما باید با تمرین و انجام پروژه های مختلف مهارت خود را در برنامه نویسی بالا ببرید. در انجام هر پروژه شما تجربه ای بدست می آورید که این تجربه ها در کنار هم شما را به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل می کند. از پروژه های ساده شروع کنید، مهم نیست قبلا افرادی این پروژه ها را انجام داده اند. شما نیز آنها را به سبک خودتان انجام دهید و یا آنها را تکمیل و بهتر کنید. اگر پروژه ای در ذهن ندارید و یا به دنبال لیستی از پروزه های مناسب برای کسب تجربه می گردید، تیم آسایاد لیستی از پروژه های برنامه نویسی را برای شما تهیه کرده که می توانید آنها را مشاهده و انجام دهید.
خلاق و کنجکاو باشید
در انجام پروژه ها همیشه به دنبال روش جدید و بهتر باشید و سعی کنید کارها را ساده تر کنید. کنجکاو باشید و خودتان را محدود به دانش تان نکنید و مرتبا جستجو کنید. برنامه نویسان حرفه ای هرگز خود را محدود به دانش شان نمی کنند و همواره به دنبال ارتقا دانش خود هستند. هدف از انجام پروزه ها نیز همین است.
مانند برنامه نویس های حرفه ای فکر کنید
پروژه های زیادی انجام شده و شاید فکر کنید که دیگر هیچ پروژه تازه ای برای انجام نیست، اما یک برنامه نویس حرفه ای هرگز اینطور فکر نمی کند. به اطرافتان نگاه کنید، نیاز ها را پیدا کنید و یک ایده جدید را پرورش دهید. مهم نیست ایده تان به چه اندازه بزرگ است. روی ایده تان وقت بگذارید و سعی کنید آن را به انجام برسانید و بعد کم کم آن را گسترش دهید. به عنوان مثال به نرم افزار ورد نگاه کنید، شاید در ابتدا ایده این بود که بتوان کاراکتری را از روی کی بورد وارد کامپیوتر نمود و بعد اینقدر این نرم افزار گسترش یافت که اکنون به عنوان محبوب ترین واژه پرداز است. مثالهای این چنینی بی شمار است.
مشکلات پیش رو
تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای مستلزم تلاش است. ممکن است وسط کار خسته شوید و یا دیگران را ببینید از شما سبقت گرفته اند و نا امیدانه بکار ادامه دهید. اما پیشنهاد می کنم با انگیزه کار را دنبال کنید و تلاش کنید. زیرا هرچه بیشتر تلاش کنید به موفقیت های بیشتری دست خواهید یافت و از برنامه نویسی لذت خواهید برد.